Menu

Vad krävs för att vara en bra komiker?

Att skratta är något som vi alla behöver för att må bra och känna glädje. Det sägs att ett skratt förlänger livet och visst känns livet mer rofyllt när man varje dag får skratta och le. Vissa människor är roliga utan att de vet om det och vi alla har olika typer av humor som kan skilja sig åt en hel del. För vissa människor är det ett heltidsjobb att vara roliga och agera framför publik i form av att dra vitsar eller skämt. Komiker har blivit mer och mer uppskattade det senaste åren men egentligen har det alltid funnits ett behov av att skratta.

Få publiken att känna sig delaktiga

Då inte alla människor har samma typ av humor kan det vara svårt att göra en hel publik nöjd. Skämten och vitsarna ska vara rätt i tiden och inte heller vara för grova för att kunna anses roliga. En komiker måste på ett naturligt sätt fånga publiken och få människor att känna sig delaktiga i hela showen för att det inte ska kännas långdraget. Det är viktigt att veta gränsen och samtidigt vara uppmärksam på de signaler som publiken sänder ut. Skratt och humor är viktigt i vardagen och Hultsfred försöker locka nya invånare med hjälp av humor då konkurrensen om besökare hårdnar.

Var en människokännare

Att vara en människokännare är givetvis viktigt för en komiker och även att kunna ta kritik. Utstrålning är också en sak som inte bara är viktig för varje människa utan speciellt för talare och komiker som uppträder framför publik. Vitsarna och skämten som dras borde även vara mycket välarbetade men ifall det är så att publiken lessnar så borde en bra komiker kunna komma på skämt och vitsar på studs. Det ska vara naturligt att skämta och vara rolig utan att personen är medveten om det. Det är aldrig roligt att lyssna på en person som är självcentrerad och överdriver för mycket.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram