Menu

On Cinema at the Cinema

On Cinema at the Cinema är en unik TV-serie där upphovsmännen, komikerna Tim Heidecker och Gregg Turkington, vävt samman ett djupt universum av sidohistorier och märkliga karaktärer. Det är också en av humorvärldens bäst bevarade hemligheter.

Vid första anblicken är det meningen att On Cinema at the Cinema ska vara ett program med filmrecensioner. Ungefär som den amerikanska kritikerduon Siskel & Ebert som under 70- och 80-talem gjorde populära TV-program fokuserade på filmkritik.

Inte för att On Cinema at the Cinema verkligen recenserar några filmer. Det brukar vara svårt att tro att vare sig Tim eller Gregg sett filmerna de recenserar. Varje film brukar dessutom få maxbetyg av dem båda, fem popcornaskar. Mycket tid i programmen brukar ägnas framför allt åt vad som händer i Tims liv och den märkliga rivaliteten mellan honom och Gregg. Här är det värt att nämna att både Tim och Gregg spelar karaktärer som bär samma namn som de gör i verkligheten. Det är en av faktorerna som gör On Cinema unikt. Duon twittrar ofta ’in character’ och de interagerar gärna med fans, varav många delar in sig som antingen ’Tim-heads’ eller ’Gregg-heads’.

En kultserie

On Cinema at the Cinema är inte humor för alla och det är förmodligen en bidragande orsak till att serien blivit en kultklassiker. De som gillar serien har tipsat vänner om den och på den vägen har serien spridits. Oavsett vilken bransch ditt företag är verksamt inom behöver ert varumärke spridas på samma sätt. Ett sätt att börja är genom att ordna reklamprodukter, produkter som ni kan sätta exempelvis företagets logotyp på. Hos Medtryck kan ni få hjälp att ta fram rätt produkter för er marknadsföring.

Den version av sig själv som Tim spelar är en smått talanglös skrytmåns med hybris och hans politiska åsikter ligger på den konservativa sidan. Han har ständigt nya projekt som handlar om allt från musik till att göra film. Gregg å sin sida är en lugn filmnörd som tror sig veta allt om film men som i själva verket vet väldigt lite. Förutom de två huvudkaraktärerna befolkas On Cinema at the Cinemas universum av ett antal märkliga sidokaraktärer. Däribland Martin Sheens yngre bror Joe Estevez. Det kräver en hel del för att komma in i allt som hänt i On Cinema at the Cinema. Den som söker på Youtube behöver dock inte leta alltför länge efter en sammanfattning.

I verkligheten är Tim Heidecker långt från den fabulerande högerman som han spelar i serien. 2019 släppte han till exempel en låt som svar på ny abortlagstiftning i Alabama. Gregg Turkington är en mer hemlighetsfull karaktär, men förmodligen långt ifrån den i grunden väldigt ensamma och skruvade persona han antagit för On Cinema.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram