Menu

Robert Gustafsson – Sveriges roligaste komiker?

Humor är som så många andra saker subjektivt, vilket betyder att det aldrig går att objektivt bestämma vem som är den roligaste komikern i Sverige. Robert Gustafsson kommer dock så nära det är möjligt en sådan titel, då han flera gånger har vunnit omröstningar om vilken som är den roligaste komikern i Sverige. Bland annat utsågs han till ”Världens roligaste man” efter en omröstning i programmet Folktoppen år 2006.

Gustafsson har sysslat med komedi på olika sätt sedan slutet av 1970-talet. Då påbörjade han sin karriär som komiker genom att medverka i en revy tillsammans med Runo Sundberg. Därefter medverkade Gustafsson i en rad olika barnprogram, varav det kanske mest kända var Björnes magasin från slutet av 1980-talet.

Robert_Gustafsson,_2015Ett verkligt genombrott för Gustafsson var dock NileCity 105,6, ett humorprogram i sex delar som han skapade tillsammans med Killinggänget, där Gustafsson var en av de ursprungliga medlemmarna. Killinggänget bildades år 1991, och den första delen av NileCity 105,6 sändes år 1995. Innan dess hade Gustafsson redan hunnit medverka i flera andra humorprogram i tv, till exempel Gäster med gester och Rena rama Rolf.

Tack vare hans många olika karaktärer, imitationer och roller har Gustafsson blivit en av Sveriges mest folkkära komiker och skådespelare, och han har bland annat prisbelönats med en Guldbagge för bästa manliga huvudroll efter sin medverkan i filmen Fyra nyanser av brunt från år 2004, som han själv skrivit tillsammans med Killinggänget.

De flesta komiker, liksom Robert Gustafsson, är egenföretagare. Om du själv drömmer om att bli en lika framgångsrik (och rolig) komiker som Robert Gustafsson, men inte ser fram emot att starta ett företag (med allt pappersarbete som det innebär) kan lösningen för dig vara att använda dig av en tjänst som Frilansfinans. På det sättet kan du fakturera utan företag, och slippa bokföring och allt annat som följer med att ha F-skatt. Du kan istället koncentrera dig på att skriva nya skämt, och öva att tala inför folk – en egenskap som varje komiker måste behärska.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram