Menu

Så börjar du med stand up

Stand up shower har blivit mer och mer populärt de senaste åren och nya ansikten dyker upp i tv-rutan titt som tätt. För några år sedan hade nog folk skakat åt huvudet om de hörde att man kunde jobba som stand up komiker. Idag finns det både utbildning och jobb för de personer som ser sig själva som gruppens självklara glädjespridare. Det räcker såklart inte bara att vara utbildad utan för att lyckas måste du som komiker vara en människokännare och kunna läsa samt känna av människorna i ett rum.

Studera inom stand up

De flesta kurserna som du hittar inom stand up comedy är tillgängliga i Stockholm men det finns kurser tillgängliga i hela Sverige, oftast handlar det om intensivkurser. I dessa kurser lär du dig inte bara att använda din humor rätt utan när du står framför publik är det viktigt att kunna vara impulsiv och kunna rädda upp situationen ifall publiken inte skulle skratta åt dina skämt. Thanos Fotas låter uppväxten i Alby inspirera hans stand up och du får till exempel bra tips om vad du ska skämta om i dessa kurser som ges. För dig som vill läsa och studera stand up comedy lite närmare är de estetiska kurserna något att fördjupa sig i.

Viktigt att ha bra berättarröst

Då du kommer prata inför en folkmängd är det viktigt att din retorik är bra och stark. Då kan det vara ett stort plus att ha gått en berättarekurs som Nordiska Högskolan har hand om. När du väl berättar något är det även viktigt att få folk att tro på det och det gör du bäst genom att leva dig in i själva berättelsen. Skådespelarlinje för film och teater är en kurs där du får djupare förståelse inom detta ämne. Oavsett om du tycker att du är en glädjespridare och bra historieberättare så är det alltid bättre att ha mer och fördjupad kunskap inom ämnet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram