Menu

Humor är svaret på det mesta

Vi människor är sociala varelser som har nära till både skratt och gråt. Vid svåra situationer kan ibland ett skämt liva upp stämningen och vi kan förhålla oss med distans till saker och ting. Humor har alltid varit ett viktigt redskap, både när det gäller för att få en bättre vardag till att till och med lyckas hantera krig och galna ledare genom att använda sig av satir.

Humor är livsviktigt

Människor som umgås med personer som har humor och själva kan se saker på ett roligare sätt lever både längre, blir mindre sjuka och de som har glimten i ögat som ett personlighetsdrag kan tom lyckas

motverka cancer, med andra ord är humor helt enkelt ett vinnande koncept och livsviktigt på riktigt.

Humor i vår vardag

Vi ser humorn överallt i samhället allt från enkla serier i tidningar till websidor som tar sig an ämnet på ett roligt sätt där vi kan få oss olika vinklar och variationer på vad humor egentligen innebär. Det är genom personliga band och genom att bjuda på oss själva som vi skapar de bästa relationerna. På våra arbetsplatser där människor kan ha en varm stämning, motiverande arbetslag högt i tak, samt uppmuntran till att ha humor har visat sig vara en viktig faktor för trivsel. Individen tillbringar 1/3 del av sin vakna tid under sin livstid på sin arbetsplats. Humor blir det faktor som öppnar upp till bättre samarbeten, ödmjukhet och starka vänskapsband.

Humor får våra relationer att hålla

Det är många saker som ska stämma när vi dejtar en blivande partner, vi ska attraheras av varandra och våra värderingar ska stämma överens. Det är en bra början men det som egentligen får ett förhållande att fungera bra är att ha

roligt tillsammans och skratta åt samma saker. Som man brukar säga ”lika barn leka bäst”, det gäller också hur vi ser på vad vi kan skämta om och inte. Par som har roligt ihop i sina förhållanden lyckas hålla förhållandet vid liv längre. Det låter onekligen som något alla bör ha på sin lista för att inte störa ihjäl sig på sin partner de dagar när disken svämmar över och köket känns allt annat än roligt att befinna sig i. Vi kan då påminna varandra om att vi iegentligen/i brukar skratta ihop, värt ett försök åtminstone.

Situationer som kan behöva lite humor

Det är bra att vara kreativ och göra saker tillsammans, även om det kan krävas viss självdistans t ex när du ska visa dina konstnärliga skils, när du kommer ut från frissan med improviserad pottfrisyr eller lyckas göra bort dig i möte med människor från andra kulturer. För att inte tala om när vi försöker att inte bryta ihop av all ”rolig” dekoration 4 åringen kommer hem med från förskolan. Våra högtider är som bekant kända för att innehålla ett och annat idekorationsmåste,/i det är tur att vi kan ha humorn i ena handen och tips kika på Påskpyssel i den andra för att överleva vissa av våra pinsamma men ofta roliga stunder.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram