Menu

Ricky Gervais – ett komiskt geni

Han har röstats fram till Storbritanniens roligaste men också mest irriterande personlighet, och med sin senaste stå-upp turné slog han alla tiders publikrekord. Ändå så började Ricky Gervais ganska sent i livet, efter 40, och hade innan dess framförallt jobbat på ett tråkigt kontor. Men drömmarna, de dog aldrig och denna kortväxte, lätt rultige engelsman med förkärlek för ost, vin och djur har bevisat om och om igen att det aldrig är för sent att förverkliga sina ambitioner och drömmar.

Detta komiska geni föddes i en typiskt engelsk stad, Reading, som det yngsta barnet av tre. Det var ingenting märkligt med hans barndom, har han själv sagt, förutom att familjen var relativt fattig. Gervais insåg vid tolv års ålder att allt han blivit tillsagd vad gäller religion, var ren och skär lögn. Sedan dess är han en brinnande ateist och drar sig inte för att ge långa intervjuer och debattera offentligt i ämnet, som han anser vara en förslavande och nära nog absurd föreställning. Ateismen är ett återkommande ämne i Gervais stå-upp shower och han älskar att narras med vissa av de dogmer som han utsattes för under barndomen.

Redan i unga år hyste Gervais drömmar om att slå igenom och han hade till och med en kortare musikkarriär innan han var helt torr bakom öronen. Hans stora personlighet som bäst kan beskrivas som kunskapstörstande och livsbejakande, har alltid följt honom och under vägen har han skapat både fanatiska vänner och bittra fiender. Gervais ber aldrig om ursäkt för att han älskar vin, gärna trycker i sig en hel tårta endast då den har en så vacker tårtdekoration och narras med världens största stjärnor. Hans uppdrag som presentatör på Golden Globe-galan orsakade häpnad och hård kritik, men tittarsiffrorna blev så rekordhöga att han blev återinbjuden att leda galan nästa år – trots att hans favoritämne är att peka ut de rika och berömda stjärnornas tillkortakommanden.

Gervais var en av de första att syssla intensivt med Twitter och man kan än idag följa hans roliga, känslosamma och ibland bitande tweetar. Skaffa ett eller flera Twitter-konton och följ honom sedan för hjärtats lust. Bestämmer du dig för att protestera eller trolla honom så får du dock räkna med offentligt förlöjligande – ingenting roar Gervais så mycket som folk som stör sig på honom och sedan ger uttryck för detta i sociala medier!

För den som vill följa Gervais fantastiska karriär så bör man börja med hans första succé The Office och sedan gå vidare med Extras. Missa inte heller den hysteriskt roliga radio show på XFM som han och medarbetarna Stephen Merchant och Karl Pilkington, Gervais stoltaste upptäckt, höll i många år medan de jobbade på sina karriärer. Följ också Gervais roliga Facebook om flickvännen Jane och siameskatten Ollie som han dyrkar över allt annat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram